ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Όταν ο θεσμός γίνεται δεσμός και οι προσγειώσεις μας απογειώνουν !!!!!!
Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας. Θεσμός πλέον το συγκεκριμένο τουρνουά αφού τα 11 συναπτά έτη διεξαγωγής του δεν αφήνουν αμφιβολία.
Τυπικά και ουσιαστικά άρτια διοργάνωση με δυνατές συμμετοχές, πόλο έλξης πολλών σκακιστών. Με όλα τα συνδυαστικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από ένα αξιόλογο τουρνουά σ’ ένα αξιολάτρευτο τόπο όπως αυτός της Παλαιόχωρας Χανίων.
Αδιαμφισβήτητα θεσμός. Ένας θεσμός που κάθε χρόνο κρύβει εκπλήξεις. Εκπλήξεις που το προάγουν σε κάτι παραπάνω, πιο ουσιώδες, πιο συναισθηματικά φορτισμένο, πιο οικείο. Κι ο θεσμός γίνεται δεσμός. Δεσμός δυνατός που δεν αφήνει περιθώρια ρήξης, που πάνω από μία απλή συμμετοχή, ένα “όνομα”, ένα υψηλό elo, μας χαρίζει αυτό το εγκάρδιο χαμόγελο ότι τα κατάφερα και είμαστε μαζί και φέτος.

Πολλές οι στάνταρ συμμετοχές μας. Ειδικά εγχώριοι. Αλλά ποιος μπορεί να φανταστεί Τουρνουά Παλαιόχωρας χωρίς Αlberto και Inna? Που φέτος σ’ ένα ιδιαίτερο για εκείνους μήνα έδωσαν πάλι το παρόν. Όπως το δίνουν κι άλλες στιγμές μέσα στο χρόνο γιατί οι πραγματικοί δεσμοί φαίνονται και στα δύσκολα. 
Όλες μας τις ευχές και στους δύο.

Και ποιος μπορούσε να διανοηθεί ότι στην απόμερη Παλαιόχωρα των Χανίων ο αγαπημένος μας Daniel θα έκανε εκπληκτική είσοδο. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν απών από την έναρξη και κυριολεκτικά διάλεξε τον πιο γρήγορο τρόπο πρόσβασης και προσγειώθηκε στο γήπεδο της Παλαιόχωρας με ελικόπτερο. Γιατί αφού Χιλή – Ελλάδα δεν είναι απόσταση που μπορεί να μας κρατήσει μακριά εννοείτε πώς ούτε ο χρόνος δεν θα μπορούσε να μην λειτουργήσει υπέρ μας και να βρεθούμε μαζί την ώρα που αμφίπλευρα αγωνιωδώς περιμέναμε .
Ενδεικτικά και μόνο.
Ευχαριστούμε Daniel. Ευχαριστούμε Alberto και Inna.
Ευχαριστούμε όλους όσους έχουν ψυχικά περιθώρια να κάνουν τους θεσμούς άρρηκτους δεσμούς. 
Και μιλώντας από την πλευρά των απόντων διαβεβαιώνω ότι είμαστε όλοι εκεί έστω και νοερά…..
και εμείς από την πλευρά μας.... σ' ευχαριστούμε Αγγελική!!!

Ο Αλμπέρτο ήρθε στην Παλαιόχωρα από την 1η διοργάνωση και από τότε τιμάει το τουρνουά με την παρουσία του κάθε χρόνο. Η Ίννα ξεκίνησε από την τρίτη διοργάνωση. Την αγάπη τους για την Κρήτη τη δείχνουν συνεχώς διοργανώνοντας εκδρομές και περνώντας κάθε φαράγγι βουνό και γενικά κάθε ορεινή διαδρομή της Κρήτης.
Παντρεύτηκαν ένα μήνα πριν το τουρνουά και οι διοργανωτές ¨φρόντισαν¨ για τις κατάλληλες εκπλήξεις όπως επίσης και αναμνηστικό δώρο από τον Δήμαρχο κ. Περράκη Αντώνη.

Η Yarur Rescaglio Maria Jose για πάρα πολλά χρόνια τραγουδούσε στη Χαβάη και στη Γαλλική Πολυνησία. Γνώρισε το σκάκι και μαγεύτηκε μ' αυτό δίνοντας όλο της τον εαυτό για να μπορέσει να γνωρίσει σε βάθος τα μυστικά του. Στην τελετή λήξης της Παλαιόχωρας μας παρουσίασε το νέο τραγούδι που έχει γράψει η ίδια εμπνευσμένο από μία παρτίδα που έπαιξε συνδυάζοντας έτσι τις δύο της αγάπες!
Η ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ σε ειδική βράβευση πρόσφερε αναμνηστικό δώρο σε έναν πολύ καλό φίλο της Παλαιόχωρας που έχει συμμετάσχει πολλές φορές στο τουρνουά τιμώντας το με την παρουσία του, τον Χιλιανό παίκτη Daniel Yarur Elsaca ο οποίος παρά το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα του και για να μη χάσει ούτε μία μέρα από τους αγώνες νοίκιασε ελικόπτερο και προσγειώθηκε στο γήπεδο της Παλαιόχωρας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έτσι ώστε να προλάβει την τελετή έναρξης δείχνοντας παράλληλα και το πόσο έχει αγαπήσει αυτό το μέρος, αυτή τη διοργάνωση!
Ο κεντρικός πεζόδρομος της Παλαιόχωρας πλημμύρισε με σκακιέρες και οι παίκτες αγωνιζόντουσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργώντας μία πανέμορφη εικόνα και δείχνοντας παράλληλα έναν από τους λόγους που κάνει αυτό το τουρνουά της Παλαιόχωρας να ξεχωρίζει και να είναι τόσο αγαπητό στο σκακιστικό χώρο. Μία εικόνα που βλέπουμε από τις πολύ ωραίες φωτογραφίες της Νίκη Ρήγα.
Μη ξεχνάμε βέβαια μία από τις σημαντικότερες παράλληλες εκδηλώσεις. Την εκδρομή στο μαγευτικό Ελαφονήσι. Μία εκδρομή που προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους παίκτες και συνοδούς που θέλουν να το επισκεφτούν. Παρακάτω μία φωτογραφία που μας έστειλε ο Γάλλος GM Jean Noel Riff.