κεντρικός χορηγός:


Ο Ρώσος Αλ. Ραχμάνοβ νικητής στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας!!
Ανοικτή Παρουσίαση με θέμα την "Ινδική του Βασιλιά" από τον Ρώσο GM Ernesto Inarkiev
Πλούσιες οι παράλληλες εκδηλώσεις για παίκτες και συνοδούς, με εκδρομή στο μαγευτικό Ελαφονήσι - και στις παραλίες του Κριού και Γιαλισκάρι.
Γεύμα με παραδοσιακή Κρητική διατροφή πρόσφερε ο Δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης Γ. στους φιλοξενούμενους παίκτες.
Αναμνηστικά δωράκια από την COSMOTE και από την εταιρία τυποποίησης ελαιολάδου Terra Creta προς τους παίκτες!


Ο Δήμος Πελεκάνου σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας στη μαγευτική νότια Κρήτη.

Η Παλαιόχωρα είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στο Δήμο Πελεκάνου και απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη των Χανίων. Τα Χανιά είναι ο δυτικότερος νομός της Κρήτης και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας το καλοκαίρι. Η πρόσβαση στα Χανιά μπορεί να γίνει είτε ακτοπλοοικώς καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά είτε αεροπορικώς μιας και η πολή διαθέτει αεροδρόμιο. Ειδικότερα το καλοκαίρι υπάρχουν συνεχώς απευθείας πτήσεις από παρά πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.
Το νότιο κομμμάτι των Χανίων είναι εξαιρετικής ομορφιάς και χιλιάδες τουρίστες από όλο το κόσμο το επισκέφτονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφτεί το εκπληκτικό φαράγγι της Σαμαριάς και τις πανέμορφες παραλίες σε όλο το μήκος του νομού. Ο Δήμος Πελεκάνου διαθέτει κάποιες από τις ομορφότερες της Κρήτης όπως το μαγευτικό Ελαφονήσι αλλά και την Παλαιόχωρα μια γραφική πόλη με πάρα πολλές εξαιρετικές παραλίες και πλούσια νυχτερινή ζωή.