ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΡΑΧΜΑΝΟΒ!


Ο Ρώσος Αλεξάντρ Ραχμάνοβ αναδείχθηκε νικητής, καθώς στον 9ο και τελευταίο γύρο κέρδισε, ενώ οι αντίπαλοί του είχαν απώλειες, έτσι παρά το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι παίκτες νίκησαν, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοβαθμήσουν με τον Ραχμάνοβ στην κορυφή αλλά το τρόπαιο το κατέκτησε ο Ρώσος σκακιστής, σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας, αφού προηγείτο στο μεγαλύτερο διάστημα του τουρνουά. Στις 9 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης ισοβάθμησαν οι: Ραχμάνοβ, Πόστνι, Κριβορούτσκο, Μιλάνοβιτς, Χαλκιάς, Ντέιβιντ, Περούνοβιτς, Ρόι, Παρλίγκρας.
Τα χρηματικά έπαθλα των 8.000 ευρώ, τα μοιράστηκαν ισομερώς οι 9 παίκτες που ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους με 7 βαθμούς στην πρώτη θέση. Στα αξιοσημείωτα, της διοργάνωσης, το γεγονός ότι έκανε νόρμα γκραντ μετρ ο Ινδός Σαπταρσί Ρόι και νόρμα διεθνούς μετρ ο σκακιστής του Κύδωνα Άγγελος Σανδαλάκης, ο Κώστας Μαρκίδης (Καβάλα) και ο Άντον Κλίμοβ (Ρωσία). Καλύτερος παίκτης Χανιώτικου σωματείου ήταν ο Κριβορούτσκο (Σ.Α.Χ.με 7 β.), καλύτερη γυναίκα και 1η σε αυτή την κατηγορία στο τουρνουά η Ίννα Γκαπονένκο (Ουκρανία με 6,5 β.), και καλύτερη Ελληνίδα και 2η του τουρνουά η Ελληνίδα Έλενα Ντέμπο (6,5 β.)

 

Οι τρεις πρώτοι νικητές στην γενική κατάταξη με τον Δήμαρχο Πελεκάνου κ. Ζουριδάκη Γεώργιο (από αριστερά Εβγένι Πόστνι Ισραήλ 2ος, Ραχμάνοβ Αλεξάντερ Ρωσία 1ος, Κριβορούτσκο Γιούρι Ουκρανία 3ος.)
Οι τρεις πρώτες νικήτριες του τουρνουά: από αριστερά Άννα Ρούντολφ (Ουγγαρία 3η), Έλενα Ντέμπο (Ελλάδα 2η), Ϊννα Γκαπονένκο (Ουκρανία 1η), με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κ. Παπαδογιάννη Εμμανουήλ και δεξιά η Προπονήτρια της ΣΑΧ κ. Λιανοπούλου Τόνια

 


©2007 All Rights Reserved.  •  Design by Chαniachess.gr