ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

 

8ο Δημοτικό και ΣΑΧ-ΑΝΕΚ LINES οι νικητές!

 

Γενικές φωτογραφίες από τον χώρο αγώνων

Μία από τις πιο ευχάριστες παιδικές σκακιστικές διοργανώσεις διεξήχθη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Δαμνόνι Ρεθύμνου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα, στο οποίο διοργανωτής ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Φοίνικα, περιελάμβανε ομαδικούς αγώνες για συλλόγους, δημοτικά σχολεία, καθώς και ατομικά πρωταθλήματα για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εντυπωσιακή, μιας και 110 μαθητές έδωσαν το παρόν και αγωνίστηκαν στο σκάκι, αλλά εκμεταλλευόμενοι τις θαυμάσιες καιρικές συνθήκες και τις άψογες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Hapimag, έδειξαν στο διάλειμμα των αγώνων τις επιδόσεις τους στο πινγκ πονγκ, ποδόσφαιρο, τένις ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που βούτηξαν στη θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου. Το φιλικό κλίμα με το οποίο διεξήχθησαν οι αγώνες, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους παραβρέθηκαν στη διοργάνωση να περάσουν μια ευχάριστη Κυριακή.
Στο αγωνιστικό επίπεδο θα λέγαμε ότι η ομάδα του 8ου Δημοτικού Χανίων είχε μια εντυπωσιακή παρουσία. ¶ξια πήρε την 1η θέση στη βαθμολογία σχολείων, έχοντας μία πολύ αξιόλογη σύνθεση παικτών. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε με την παρουσία του και ο διευθυντής του σχολείου κ. Χαμηλάκης Δημήτρης, ο οποίος υποσχέθηκε «πριμ» στους μαθητές μια ημερήσια εκδρομή την επόμενη μέρα. Τη 2η θέση πήρε το Δημοτικό σχολείο Νέας Κυδωνίας στο οποίο βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια μιας και οι μαθητές του έχουν φτάσει σε ένα πολύ αξιόλογο επίπεδο μέσα από τα προγράμματα σκακιού που λειτουργούν στο σχολείο. Δυναμική παρουσία είχε και το 20ο Δημ. σχολείο Χανίων το οποίο έχει πολύ καλούς σκακιστές, αλλά ήταν λιγότεροι σε αριθμό (8) με αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα να χάνουν δύο βαθμούς παίρνοντας έτσι την 3η θέση.
Στους συλλόγους την 1η θέση πήρε η Σ.Α.Χ. - ΑΝΕΚ LINES, 2ος ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου και την 3η θέση πήρε ο Α.Ο. Κισάμου.
Αναλυτικά οι μαθητές που αποτελούσαν την ομάδα του 8ου Δημ. Σχ. ήταν οι παρακάτω: Βαφείδης Π., Χναράς Φ., Μαρουλάκης Γ., Αποστολάκης Στ., Σχοιναράκη Δεσπ., Μαραγκουδάκης Ν., Σχοιναράκης Μαν., Ματσαμά Προκοπία, Κουκουράκης Γρ., Χαμηλάκης Π.,
Με την ομάδα της ΣΑΧ - ΑΝΕΚ LINES αγωνίστηκαν οι εξής: Χναρά Μ. Δανάη, Παπαδογιάννης Σεβ., Μπατάκης Κ., Παπαδόπουλος Αργ., Αγναντή Δαν., Αγναντής Αλ., Ψαραδέλη Βασ., Χατζηδάκης Ν., Πατεράκης Ηρ., Τηνιακός Γ.,

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Κατηγορία νηπίων και Α΄ Δημοτικού
1η θέση: ισοβάθμησαν οι Καλογεράκης Γιώργος (ΣΑΧ) και Μανουσάκης Νίκος (ΣΚΟΡ)
3ος: Αναγνωστάκης Χαράλαμπος (ΣΚΟΡ)
1ο κορίτσι: Πετράκη Ευαγγελία (ΟΤΕ Χανίων)
1ο νήπιο: Ανδρέου Μιχάλης (ΣΑΧ)
Κατηγορία Β΄ Δημοτικού
1η θέση: ισοβάθμησαν οι Πατεράκης Νίκος (ΣΑΧ), Μανουσάκης Γιάννης (ΣΚΟΡ) και Στεφανάκης Λευτέρης (ΣΚΟΡ)
1ο κορίτσι: ισοβάθμησαν οι Βουλγαράκη Δέσποινα (ΟΤΕ Χανίων) και Κουμαντάκη Εύα (ΣΚΟΡ)
Κατηγορία Γ΄ Δημοτικού
1η θέση: Σηφαλάκης Γιώργος και Παπουτσάκη Ελευθερία (ΣΑΧ)
3η θέση: ισοβάθμησαν οι Δρανδάκης Μάρκος (Ν. Κυδωνία) και Τρουλάκης Στράτος (ΣΑΧ)
Κατηγορία Δ΄-Ε΄-Στ΄ Δημοτικού
1η θέση: Αγγελίδης Γιώργος (ΣΑΧ)
2η θέση: Τσιχλάκης Σπύρος (5ο Ρεθ.)
3η θέση: Αντωνίου Λίλα (5ο Ρεθ.)
1ο κορίτσι: Λιονή ¶ρτεμις (Ν. Κυδωνία)
Κατηγορία Γυμνασίων
1η θέση: Σερντεδάκις Γιώργος (ΣΚΟΡ)
2η θέση: Στιβανάκης Βαγγέλης (ΣΑΧ)
3η θέση: Ανετάκης Ιωσήφ (ΣΚΟΡ)
1ο κορίτσι: Μοτάκη Αθηνά (Ν. Κυδωνία)

Στον Δήμαρχο Φοίνικα Στέλιο Κλειδή απονεμήθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος του σκακιού. Τέλος, ειδική βράβευση έγινε για τους νεαρούς σκακιστές του Πλακιά, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές της διάδοσης του σκακιού και πέραν των ορίων των αστικών κέντρων.

Οι νικητές του 8ου Δημοτικού με τον Δήμαρχο Φοίνικα κ. Στέλιο Κλειδή.
Η νικήτρια ομάδα της ΣΑΧ